Etäohjattavat
Strega venttiilit

Strega tuotteet

Älykkäät Intelilight
katuvaloratkaisut

Intelilight ratkaisut

Etäluettavat
kaukolämpömittarit

E3

Etäluettavat Decentlab anturi-/sensorituotteet

Decentlab tuotteet

Etäluenta yleistyy nopealla vauhdilla

Etäluennasta hyötyvät asiakkaat ja vesilaitokset, kun todellinen kulutus tiedetään lähes reaaliaikaisesti. Uusien mittareiden sisällä on elektroniikkaa, joten elektroniikan komponenttipula näkyy myös mittarimarkkinoilla. Kovan kysynnän myötä Effectio on toimittanut alkuvuodesta ennätysmäärän mittareita asiakkailleen. Esittelemme myös uusia malleja markkinoille kuluvan kevään ja kesän aikana.

Vesimittarien etäluenta yleistyy nopealla vauhdilla. Perinteisen metallirunkoisen mekaanisen vesimittarin tilalle asennetaan nyt komposiittivalmisteisia, erittäin tarkkoja ultraäänivesimittareita, jotka lähettävät sähkömittarin tavoin tuntikohtaisen vedenkulutustiedon suoraan vesilaitokselle.

Etäluennasta hyötyvät asiakkaat ja vesilaitokset. Kulutustieto ja lasku saadaan kuukausittain todellisen kulutuksen perusteella ilman, että asiakas lähettää lukeman itse vesilaitokselle. Vesilaitos puolestaan saa aluekohtaista tietoa vuorokausi- ja tuntitason kulutuksesta prosessioptimointiin. Laitteet antavat myös indikatiivista tietoa mahdollisista vesivuodoista. Useat vesilaitokset ovat tuomassa asiakkailleen myös mahdollisuuden seurata tuntikohtaista kulutusta web-pohjaisen asiakasportaalin kautta.

Elektroniikan komponenttipula näkyy nyt myös vesimittarimarkkinoilla. Etäluettavien mittareiden sisällä on useita huippuunsa viritettyjä ja erittäin pienivirtaisia integroituja mittaus-, laskenta- ja kommunikointipiirejä. Kysynnän kova kasvu ja piirien heikko saatavuus on johtanut markkinoilla erikoiseen tilanteeseen, jossa mittareiden toimitusajat ovat kasvaneet useisiin kuukausiin.

Myös Effectio Oy:n maahantuomien etäluettavien W1 vesimittareiden toimitusajat ovat pidentyneet. Tilanne ei tullut meille onneksi yllätyksenä ja olemme informoineet vesilaitoksia ja yhteistyökumppaneitamme tulevasta tilanteesta hyvissä ajoin. Axioman virallisena partnerina ja maahantuojana saimme syksyn ja talven aikana tilattua ja toimitettua varastoon ennätysmäärin mittareita. Vesilaitokset ovatkin pystyneet tilaamaan tulevan kevään, kesän ja syksyn tavaratoimitukset hyvissä ajoin.

Haasteista huolimatta tuomme markkinoille useita uusia tuotteita tulevan vuoden aikana. Tulossa on muun muassa teollisuuden ja isojen kiinteistöjen käyttämien mittarikokojen DN40 ja DN50 etäluettavat komposiittimallit. Tällä hetkellä suosituimpiin DN15 ja DN20 kokoluokan mittareihin tulee kuorirakennemuutos, joka mahdollistaa C-kokoluokan pariston käytön esimerkiksi tulevissa NBIoT-malleissa.

Kiitämme asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneita erittäin hyvästä varautumisesta tulevaan. Pyrimme pääsemään toimitusten osalta normaalirytmiin mahdollisimman pian.